Glazen

Bij het glasadvies adviseren wij de gerenomeerde merken van de grote glasleveranciers.
Bij de keuze van het glas zullen wij u adviseren om het zo optimaal mogelijke glastype te kiezen, toegesneden op het gebruik van de bril.

Er zijn verschillende soorten brillenglazen. Welke geschikt zijn voor u, hangt af van de afwijking van uw ogen. Heeft u bijvoorbeeld naast uw bril ook een leesbril nodig? Dan zijn multifocale glazen iets voor u. Hiermee kunt u veraf en dichtbij goed zien.

Ook zijn er coatings voor brillenglazen. Een hardingslaag zorgt ervoor dat het brillenglas een stuk harder wordt, waardoor krasjes bijna geen kans krijgen. Een ontspiegelingslaag houdt de spiegeling uit het glas.

Zonneglazen beschermen je ogen tegen de schadelijke UV-stralen die van de zon komen. Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen. Er zijn verschillende typen zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden.

UV-straling maakt het oog kwetsbaar. Door het zonlicht vernieuwen oogcellen zich constant, maar die herstelcapaciteit is maar beperkt. Hierdoor kunnen UV-stralen permanente schade aanbrengen. Het hoornvlies kan al na een tot twee uur onbeschermde blootstelling aan de zon gaan zweren. Draag dus in de zon altijd een zonnebril. Je opticien kan je adviseren over goede zonneglazen. Deze zijn ook op sterkte verkrijgbaar

Deze foto is gemaakt met de Ray ban .....

Terug naar boven