Contactlenzen

Als gediplomeerd contactlensspecialist is de heer Taya aangesloten bij de A.N.V.C. (Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten).
Wij meten zowel vormvaste zuurstofdoorlatende contactlenzen als zachte contactlenzen aan. Wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van nachtlenzen. We hebben hiervoor ook de meest geavanceerde meetapparatuur in huis.

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper. Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draagt. De nieuwe lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal waardoor je ogen minder vermoeid raken en de hele dag fit blijven. Aan deze lenzen ben je snel gewend en je kunt ze gerust de hele dag dragen.

Nachtlenzen draag je alleen maar ‘s nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat je het merkt – je ogen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. De meeste nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten dragen de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na één week al is het resultaat optimaal. Als je ‘s morgensvroeg wakker wordt, doe je je nachtlenzen gewoon uit en ga je aan de slag. En dat geeft je een heerlijk en vrij gevoel, want je kunt zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien!
 Neem gerust contact met ons op voor informatie. lees meer.

Het feit dat zachte lenzen vocht opnemen is een van de redenen dat ze zo comfortabel en zacht zijn. Het is echter meteen ook het nadeel van dit type contactlenzen. Ze nemen na verloop van tijd namelijk ook vuil en traanvocht bestanddelen zoals eiwitten en vetten op. Daardoor neemt de helderheid, het draagcomfort en de zuurstofdoorlaatbaarheid langzaam af. Zowel in verband met het comfort als uit veiligheidsoverwegingen is het om die reden naast een goede hygiëne en een goede verzorging belangrijk dat zachte lenzen op tijd vervangen worden. Op tijd is in dit geval een relatief begrip en kan voor iedereen verschillend zijn; afhankelijk van onder andere de traanvochtsamenstelling, het soort zachte contactlens en de soort vloeistof die gebruikt wordt. Tegenwoordig zijn de zogenaamde snelvervangingslenzen zoals maandlenzen en daglenzen om bovenstaande redenen de eerste keuze. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde duurzame zachte lenzen die een zeer hoge kwaliteit hebben en in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar zijn.

Niet elke vloeistof is zondermeer geschikt voor alle lenzen of lensmaterialen. Wij hebben voor alle lenstypen de juiste en betaalbare vloeistof in huis en kunnen u hierin goed adviseren.

Zie ook: acties

NL-FB-post-TayaOptiek-fietsers

Terug naar boven